Föreläsning om psykisk ohälsa, depression och ångest

Föreläsning psykisk ohälsa - depression och ångest

Christian Dahlström är en av Sveriges bästa och mest anlitade föreläsare inom psykisk ohälsa. Han föreläser i hela landet under kommunala psykiatridagar, på skolor, företag och organisationer. Hans föreläsning om psykisk ohälsa, depression och panikångest behandlar både hans personliga erfarenheter och den grundläggande vetenskapen bakom psykiska sjukdomar.

Christian Dahlström är frilansskribent och bästsäljande författare och har dessutom en av Sveriges största podcasts i ämnet psykisk ohälsa, med fler än 100 000 nedladdningar i månaden. I podden Sinnessjukt intervjuar han allt från professorer och forskare, till patienterkändisar och ministrar om psykisk sjukdom. Han är ofta med i tv, radio och tidningar och pratar om psykisk sjukdom. Klicka på länken för att se ett urval.

Föreläsningen om psykisk ohälsa, depression och panikångest är perfekt för personal inom sjukvård och andra människovårdande yrken, men fungerar lika bra som inspirationsföreläsning om psykisk ohälsa för allmänheten. Under ca 75 minuter berättar han bland annat om:

 • Personliga erfarenheter av psykisk ohälsa såsom depression och ångest
 • Vad som ledde till hans psykiska sjukdom
 • Fakta om depression, ångest och psykisk ohälsa
 • Tabu, stigmatisering och skam

Utöver föreläsning erbjuds även:

föreläsning psykisk ohälsa boka nu

Omdömen och betyg

”Kanon, bästa jag sett!”
”Fantastisk föreläsning”
”Sveriges mest pålästa psykpatient”

 

Utvärdering Hässleholm 2018:

”Vi var väldigt nöjda med din föreläsning i Hässleholm och rektorerna har fått mycket positiv återkoppling efter det. Det var ett bra innehåll med både din egen historia och din tydliga beskrivning av olika psykiska diagnoser.” (Lena Bertilsson, projektledare)

Utvärdering Södertälje 2017:

”Vi är jättenöjda med din föreläsning, hoppas vi kan samarbeta i något annat sammanhang!” (Elin Malmqvist, utredare Södertälje kommun)

Utvärdering Varberg och Laholm 2017:

”Det pratas fortfarande om din insats! Väldigt uppskattat bland politiker som du träffade på dagen. Kvällsföreläsningen var ett rekordbesök i Laholm. Uppskattat också vad jag har hört.” (Amina Boulaabi, nämndtjänsteman, Region Halland)

Utvärdering Linköping, 2016:

”Jättebra föreläsning tyckte jag och min personalgrupp, proffsigt. Bra att Christian berättade från sitt eget liv och också om statistik, forskning och omvärldsbevakning. Stort tack!” (Annette Svensson, verksamhetschef)

Uvärdering Ung Cancer Festival 2016 i Malmö:

”Fick så många kommentarer efteråt ifrån medlemmar som var jättenöjda och kände att det verkligen var ett otroligt viktigt ämne. TACK!” (Camilla Hall, projektledare Ung Cancer)

Utvärdering Psykiatridagarna 2016 i Stockholm:

Snittbetyg (1-6)
Innehåll 4.83*
Framförande  5.05*

*Högst av samtliga föreläsare

Utvärdering Norrköping 2014:

Röster (tot 83)
Mycket bra 79
Bra 4
Godkänt 0
Dåligt 0

 

Slides och video

Slides från föreläsningen kan du se här nedanför, föreläsningen kan givetvis anpassas efter önskemål mot extra kostnad (för mobil visning kan Prezi-appen behövas, titta annars på dator ifall du inte vill ladda ner appen):

Du kan också titta på Christians föreläsning från Umeå universitet som bandades av ABF i spelaren nedan (själva föreläsningen börjar efter drygt 19 minuter).

Pris

30 000 kr plus resor, logi och moms.

Bokning

Bokningsförfrågan sker via kontaktformulär nedan.

[recaptcha]

Bilder

Föreläsning psykisk ohälsa, depression, ångest

Stockholm, april 2018.

Föreläsning psykisk ohälsa Karlstad 2017

Karlstad, feb 2017.

föreläsning psykisk ohälsa, depression och ångest

Vänersborg, jan 2017.

föreläsning psykisk ohälsa Hammarö kommun

Hammarö Arena, 2016.

föreläsning psykisk ohälsa

Umeå universitet, 2015.

Föreläsning om psykisk ohälsa

Stockholms stadsbibliotek, 2014.

Föreläsning om psykisk ohälsa

Norrköpings psykiatrivecka, 2014.

(Visited 4 065 times, 3 visits today)

17 thoughts on “Föreläsning om psykisk ohälsa, depression och ångest

 1. Hej
  Jag är gymnasielärare i Halmstad, på Vård- och omsorgsprogrammet och undervisar i psykiatri. Min fråga är vad en föreläsning med Christian Dahlström kostar.
  Med vänlig hälsning// Outi

 2. Pingback: Avsnitt 3: Verrückt in Berlin | Sinnessjukt

 3. Hej Christian! Jag sitter med i en planering-grupp inom socialpsykiatrisk kunskapscentrum här i Umeå. Vi planerar inför Psykeveckan som infaller v 45 hösten 2015. Vi önskar ha dej som föreläsare eftersom ämnet är intressant och efterfrågat. Vi har denna vecka varje höst och det blir 11-året nu. Hör av dej om detta är möjligt och pris ,traktamente och resersättning får vi diskutera då. MVH Lena

  • Hej Jonny!

   Hm, nej. Följ mig på Twitter och lyssna på podden (Sinnessjukt) för att hålla dig uppdaterad. Just nu har jag bara en föreläsning inbokad, den 2 november i Umeå (på Umeå universitet).

   Vänliga hälsningar,
   Christian

 4. Hej.
  Jag undrar vad en föreläsning kostar och hur man skulle kunna boka en så snart som möjligt
  Mvh
  Daniel

 5. Hej Christian!
  Vi är en personalgrupp om 26 personer som arbetar på tre st olika boenden där brukarna har varierande grad av psykiskt mående. Vi ska ha en heldag med utbildning/teambuilding 18 okt och undrar vad det skulle kosta att få ha förmånen att ha dig på plats hos oss för en föreläsning/workshop? Det gäller Socialförvaltningen på Alingsås kommun.

  Med vänlig hälsning, Åsa Linder

 6. Hej! Är det möjligt att föreslå/önska ämne för din podcast? Vet att du berört liknande tidigare. Skulle hursomhelst vara intressant om ni diskuterar fenomenet att bli attraherad av sin läkare/terapeut/dylikt.

 7. Jobbar på Kalix Folkets hus. Mest med mässor och föreläsningar. Kan du skicka ett prisförslag till mig. Föreslå även lämpliga föreläsnings tillfällen efter årsskiftet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *