Föreläsning med Christian Dahlström – om psykisk ohälsa, depression och ångest

Föreläsning psykisk ohälsa - depression och ångest

Journalisten Christian Dahlström har utsetts till Årets folkbildare och är en av Sveriges bästa och mest anlitade föreläsare inom psykisk ohälsa. Han föreläser i hela landet under kommunala psykiatridagar, på skolor, företag och organisationer. Hans uppskattade föreläsning om psykisk ohälsa, depression och ångest behandlar personliga erfarenheter, vetenskap och tabu. Du kan också anlita honom för en livepodd, där du intervjuar honom på scen om de frågor som är viktiga för er organisation!


Om Christian

Christian Dahlström är journalist och bästsäljande författare och har dessutom en av Sveriges största podcasts i ämnet psykisk ohälsa. I podden Sinnessjukt intervjuar han sedan 2015 allt från professorer och forskare, till patienter, kändisar och ministrar om psykisk sjukdom. Han är ofta med i tv, radio och tidningar och pratar om psykisk sjukdom.

Årets folkbildare
Psykiatrifondens Stora fördomspris
Suicide Zeros hedersomnämnande

Om föreläsningen

Föreläsningen om psykisk ohälsa, depression och ångest är perfekt för personal inom sjukvård och andra människovårdande yrken, men fungerar lika bra som inspirationsföreläsning om psykisk ohälsa för allmänheten. Under ca 75 minuter berättar han om:

Personliga erfarenheter av psykiatrin
Fakta om depression, ångest och psykisk ohälsa
Hur han tog sig ur depression och ångest
Tabu, stigmatisering och skam

Föreläsningen finns att se på patreon.com/sinnessjukt, inspelad på Lidingö i december 2020.

Utöver föreläsning erbjuds även frågestund och försäljning av signerade ex av hans bok om depression och panikångest som är Sveriges mest sålda bok om ångest sedan den släpptes, en bok som rekommenderas av bland andra 1177.se, samt boken ”Kalla mig galen: berättelser från Psyksverige” och diktsamlingen ”Ångestens mamma: dikter om psykisk sjukdom och vardagsångest”.

Livepodd om psykisk ohälsa

Istället för en föreläsning kan du även anlita Christian för en livepodd om psykisk ohälsa! Då intervjuar en eller flera personer Christian på scen om de frågor som är viktiga för er organisation. Det är ett roligare och mer avslappnat sätt att ta upp frågan om psykisk ohälsa, som passar perfekt på exempelvis arbetsplatser, skolor eller för allmänheten i er kommun. Ni bestämmer själva vilka frågor intervjun ska behandla och hur lång intervjun ska bli.

Roligt och populärt upplägg
Anpassa innehåll och längd efter era önskemål
Involvera publiken med deras frågor

Digital föreläsning om psykisk ohälsa

Om du inte vill eller kan anordna ett event på plats kan du köpa Christians förinspelade digitala föreläsning om psykisk ohälsa, som du får tillgång till under en avtalad period. Du väljer själv om du vill att föreläsningen ska finnas tillgänglig via privat länk på Youtube, eller på er hemsida eller intranät. På så vis blir föreläsningen lättillgänglig för alla.

Tillgänglig för alla 
Titta när och var du vill
Välj plattform själv

Pris

Föreläsning/live-podd:
<100 pers:
20 000 kr plus moms, resor och logi.
>100 pers: på förfrågan.

Digital föreläsning:
15 000 kr/vecka plus moms.

Prisuppgifterna är preliminära, exakt pris ges på förfrågan.

Villkor:

1) Uppdragstagaren har fullt ansvar för uppdragets genomförande och uppdragets innehåll.
2) Uppdraget kan ställas in av uppdragstagaren vid sjukdom eller annan oförutsett personlig händelse.
3) Vid avbokning mer än 90 dagar innan arrangemanget tillkommer ingen kostnad. Vid avbokning mer än 30 dagar innan arrangemanget faktureras 25 % av avtalat honorar. Vid avbokning mindre än 30 dagar innan arrangemanget faktureras 100 % av avtalat honorar.
4) Kunden har ansvar för att tekniken är på plats och fungerar, och att faciliteterna är tillrättalagt för genomförande av avtalat uppdrag.
5) Video- eller ljudinspelning av arrangemanget är inte tillåtet utan skriftlig överenskommelse med uppdragstagaren.
6) All ändring av arrangemanget i förhållande till detta avtal kräver skriftligt godkännande från uppdragstagaren.
7) Betalningsvillkor 30 dagar netto.

Bokning

Bokningsförfrågan sker via kontaktformulär nedan.

  [recaptcha]

  Omdömen och betyg

  ”Kanon, bästa jag sett!”

  ”Fantastisk föreläsning”

  ”Sveriges mest pålästa psykpatient”

  Utvärdering Umeå 2024:

  ”Tack för en fantastisk föreläsning! Det var supertrevligt att ha dig här och studenterna var också mycket nöjda med seminariet.” (Solya Halleros, kommunikatör, Umeå studentkår)

  Utvärdering Ystad 2024:

  ”Vi är tacksamma för vårt arrangemang tillsammans med Christian. Christian delade med sig av en blandning mellan vetenskap och egna erfarenheter, precis vad han utlovade när vi förberedde kvällen tillsammans. Hans ödmjukhet och stora kunskap öppnade även upp för publikens engagemang att våga ställa viktiga frågor.” (Sofia Spetz, anhörigkonsulent, Simrishamns kommun)

  Utvärdering Höganäs 2023:

  ”Vi har bara positivt att säga om dig Christian. Det har varit enkelt att boka din föreläsning, du har varit öppen och trevlig och vi har fått god kontakt. Du har varit lätt att nå så vi har kunnat ringa dig och ställa frågor under hela planeringsstadiet. Vi gillade verkligen upplägget med livepodd och vi är mycket nöjda med att vi fick sända föreläsningen på Youtube. Det gjorde att vi kunde nå ut till målgruppen på ett bra sätt. Du är både kunnig och seriös och du hanterade frågor från publiken på ett ödmjukt sätt. Du tog dig också tid till de som kom och lyssnade både under föreläsningen och efteråt. Allt som allt så är vi glada att du ville komma och tog dig tid att åka till oss här i Höganäs!” (Charlotta Karlsson, boendestödjare, Höganäs kommun)

  Utvärdering Örnsköldsvik 2022:

  ”En väldigt professionell person att jobba med, otroligt inspirerande och intressant berättelse. Han lyfter viktig information som många kan ta del av och hjälpas av. Publiken var otroligt nöjd med hans framträdande.”
  (Amanda Nilsson,  AAWA-hjälpen)

  Utvärdering Göteborg 2022:

  ”Christians föreläsning var en djupdykning i olika former av psykisk ohälsa. Han gav oss, på personlig nivå, en inblick i hur en depression kullkastar hela din livssituation men även om hur vi tar hand om – eller inte tar hand om – psykisk ohälsa på samhällsnivå. En rejäl tankeställare.”
  (Anna-Maria Martén, projektledare Råda Rum)

  Utvärdering digital föreläsning Skatteverket 2021:

  ”Stort tack Christian för en fantastiskt bra föreläsning! Fått höra mycket gott och uppskattning nu efteråt också!”

  Utvärdering Lidingö 2020:

  ”En mycket bra föreläsning och gott samarbete innan och under”
  (Hanna Louise Hägerman, arrangör Lidingö stad)

  Omdömen från publiken:

  • ”Tack!!! Alla borde höra dig pratat, så sjukt bra, ödmjukt och jag fick mig verkligen en tankeställare!! Tack!”
  • ”Kanonbra och intressant. Stort tack!”
  • ”Toppenbra föreläsning! Så kul att få se.”
  • ”Supertack för att du delat med dig både av din kunskap men också av så mkt personligt!”
  • ”Tack för en bra föreläsning, intressant och bra och ha med sig när man läser till specialist undersköterska inom psykiatri”
  • ”Jättestort tack!”
  • ”Applåd, mycket bra”
  • ”Tack för att du delar med dig och många böcker hamnade i min boklista”
  • ”Ingen fråga, men är väldigt glad att du ser till och nämna icke binära fler än bara en gång att du verkligen räknar med dem. Du har gått långt låångt över mina förväntningar av den här föreläsningen, trodde inte jag skulle kunna relatera och hålla med om depression symtomen du nämnde, men det gör jag så är väldigt nöjd över hur bra du är. Bra jobbat!”

  Utvärdering Malmö 2019:

  Snittbetyg (1-5)
  Framförande 4.71

  Utvärdering Knistad 2019:

  ”Det kunde inte vara bättre och alla verkade väldigt nöjda”
  (Benny Almgren, Refam Utbildning)

  Utvärdering Hässleholm 2018:

  ”Vi var väldigt nöjda med din föreläsning i Hässleholm och rektorerna har fått mycket positiv återkoppling efter det. Det var ett bra innehåll med både din egen historia och din tydliga beskrivning av olika psykiska diagnoser.” (Lena Bertilsson, projektledare)

  Utvärdering Södertälje 2017:

  ”Vi är jättenöjda med din föreläsning, hoppas vi kan samarbeta i något annat sammanhang!” (Elin Malmqvist, utredare Södertälje kommun)

  Utvärdering Varberg och Laholm 2017:

  ”Det pratas fortfarande om din insats! Väldigt uppskattat bland politiker som du träffade på dagen. Kvällsföreläsningen var ett rekordbesök i Laholm. Uppskattat också vad jag har hört.” (Amina Boulaabi, nämndtjänsteman, Region Halland)

  Utvärdering Linköping, 2016:

  ”Jättebra föreläsning tyckte jag och min personalgrupp, proffsigt. Bra att Christian berättade från sitt eget liv och också om statistik, forskning och omvärldsbevakning. Stort tack!” (Annette Svensson, verksamhetschef)

  Uvärdering Ung Cancer Festival 2016 i Malmö:

  ”Fick så många kommentarer efteråt ifrån medlemmar som var jättenöjda och kände att det verkligen var ett otroligt viktigt ämne. TACK!” (Camilla Hall, projektledare Ung Cancer)

  Utvärdering Psykiatridagarna 2016 i Stockholm:

  Snittbetyg (1-6)
  Innehåll 4.83*
  Framförande  5.05*

  *Högst av samtliga föreläsare

  Utvärdering Norrköping 2014:

  Röster (tot 83)
  Mycket bra 79
  Bra 4
  Godkänt 0
  Dåligt 0

  Slides

  Slides från föreläsningen kan du se här nedanför, föreläsningen kan givetvis anpassas efter önskemål mot extra kostnad (för mobil visning kan Prezi-appen behövas, titta annars på dator ifall du inte vill ladda ner appen):

  Bilder

  Umeå universitet, mars 2024.

  Göteborg, april 2022.

  Föreläsning psykisk ohälsa

  Lidingö, december 2020.

  Skövde, april 2019.

  Föreläsning psykisk ohälsa, depression, ångest

  Stockholm, april 2018.

  Föreläsning psykisk ohälsa Karlstad 2017

  Karlstad, feb 2017.

  föreläsning psykisk ohälsa, depression och ångest

  Vänersborg, jan 2017.

  föreläsning psykisk ohälsa Hammarö kommun

  Hammarö Arena, 2016.

  föreläsning psykisk ohälsa

  Umeå universitet, 2015.

  Föreläsning om psykisk ohälsa

  Stockholms stadsbibliotek, 2014.

  Föreläsning om psykisk ohälsa

  Norrköpings psykiatrivecka, 2014.

  3 svar på “Föreläsning med Christian Dahlström – om psykisk ohälsa, depression och ångest

  Kommentarer är stängda.