Om mig

Christian Dahlström, foto: Jan-Åke Eriksson

Jag heter Christian Dahlström, bor i Stockholm och arbetar som frilansjournalist och författare. Jag är utbildad civilekonom och har även läst på Journalisthögskolan/JMK i Stockholm.

Sedan 2015 driver jag podcasten Sinnessjukt, där jag förutom intervjuer med forskare och patienter har gjort dokumentärer om Sigmund Freud, Margit Norell, Aaron Beck, Beckomberga sjukhus, mentalsjukhuseran och litium. Jag har även skrivit böckerna ”Panikångest och depression: frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar” (Natur och Kultur), ”Kalla mig galen: berättelser från Psyksverige” (Ordfront) och diktsamlingen ”Ångestens mamma: dikter om psykisk sjukdom och vardagsångest” (egenutgiven på Publit).

Jag har suttit i Minds styrelse och har blivit utsedd till ambassadör för Psykiatrifonden. 2019 avslöjade jag faktafusket på Bonnier Fakta i en uppmärksammad journalistisk granskning av boken ”Kimchi och kombucha”, och senare samma år gjorde jag en granskning av Thomas Erikson och ”Omgiven av idioter”, där jag visade att en lång rad myndigheter anlitat Thomas och andra konsulter för att genomföra ovetenskapliga personlighetstester med färgtestet DISC, däribland polisen, försvarsmakten, utbildningsväsendet och hälso- och sjukvården. De två granskningarna ledde till att jag belönades med Vetenskap och Folkbildnings utmärkelse Årets folkbildare.

Utmärkelser

Vinnare av Psykiatrifondens Stora Fördomspris 2018
Suicide Zeros hedersomnämnande för bästa självmordsrapportering 2018
Årets folkbildare 2019

Kontakt

Om du vill kontakta mig finns jag på Twitter och Patreon. För intervjuer och andra förfrågningar, kontakta Natur och Kultur.

Kommentarer är stängda.