Publicerad 2 kommentarer

13. Introversion, ADD och ADHD

13. Introversion, ADD och ADHD

I avsnitt nummer tretton av Psykpodden pratar vi om introversion och extraversion, om det extroverta idealet som västerländska samhällen lever efter. Vi pratar också om ADD och ADHD och hur man behandlar det.

Att vara ”social och utåtriktad” är en dygd i vårt samhälle. Det uppfattas som överlägset att vara nedtonad och försiktig enligt många vetenskapliga studier. Christian berättar om en bok i ämnet som han har läst som öppnade hans ögon, och vad det betytt för honom att förstå att introverta människor fungerar på ett annat sätt och att man inte behöver skämmas för det.

Rebecca berättar om sina problem med ADHD. Hon berättar om ADHD-utredningar och WISC-testet som visade att hon var begåvad över medel, vilket hon aldrig trott innan. Hon förklarar också skillnaden mellan ADHD och ADD och berättar om de mediciner hon just nu testar för att få bukt på sina problem.

Avsnittet finns att lyssna på i spelaren här nedanför eller i iTunes.

http://vadardepression.se/4-arvid-lagercrantz-bipolar-sjukdom-psykoser-och-karriar/

2 reaktioner på “13. Introversion, ADD och ADHD

 1. Grupparbetena i skolan var ett elände och förstås gympan med bollspel med indelning i lag. Kontorslandskap är väl till för att få plats med så många som möjligt på så liten golvyta som möjligt för att minska på lokalkostnaden men jag skulle nog aldrig palla att jobba i en stökig miljö med en massa bakgrundsljud inkl andras samtal. Är säkert introvert men har varken något stort kontaktnät eller några nära vänner. Trivs inte alltid att vara ensam men ser inget alternativ då jag inte klarar att bli granskad av andra. Har blivit fördömd och stämplad av så många så jag pallar inte mer i den vägen, även av mina närmaste och av personal inom psykiatrin, som borde veta bättre med tanke på deras utbildning
  Tack för ett bra och intressant program

  1. Hej,

   Vad trist att du mår dåligt och blivit sviken av dina vänner och andra 🙁 Att du inte klarar av att bli granskad av andra låter som social fobi, har du sökt hjälp för det?

   Hoppas du lyckas ta dig igenom dina problem, jag håller tummarna för dig!

   Med vänlig hälsning,
   Christian

Kommentarer är stängda.