Publicerad 2 kommentarer

18. Valspecial: psykiatrireform och partigranskning

18. Valspecial: psykiatrireform och partigranskning

I avsnitt 18 av Psykpodden pratar vi politik inför riksdagsvalet. Vi har gjort en liten granskning av riksdagspartierna och hur ofta de talar om psykisk ohälsa. Dessutom presenterar vi sex reformer för att göra livet bättre för människor med psykisk ohälsa i Sverige.

Gäst i vår valspecial är läkaren och forskaren Pär Höglund som vi talar med via Skype från Stanford, Kalifornien. Han forskar kring framtidens vård och hur man ska involvera patienterna i vården. Skype-linan är lite SKAKIG, men vi lyckas ändå ta oss i mål.

Vår granskning av partierna utgår från deras partiprogram. Vi tittar helt enkelt på hur ofta de talar om psykisk ohälsa, och resultaten är lite märkliga. Dessutom jämför vi Alliansen mot de rödgröna partierna och ser vilka som är bäst på att prata om psykisk ohälsa. I andra delen av podden har vi tagit fram sex reformer, varav fem politiska, som kan förbättra livet för psykiskt sjuka i Sverige.

Sponsor det här avsnittet är Firmify. Stort tack!

Avsnittet går att lyssna på på iTunes eller i spelaren här i inlägget!

(Visited 89 times, 1 visits today)

2 reaktioner på “18. Valspecial: psykiatrireform och partigranskning

 1. Hej!

  alltså wow vilket bra avsnitt! jätte intressant och vad mycket jobb du/ni lägger ner på att sprida information om ett sånt viktigt ämne. TACK! Och tycker förslagen är riktigt bra, du skulle vara en väldigt bra politiker tror jag. För som du säger, så kanske det krävs att det är någon enskild person som är väldigt driven och engagerad i de här frågorna inom ett parti för att de här frågorna ska lyftas fram. Ni gör ett fantastiskt jobb med den här podden, och jag blev verkligen stärkt i mitt val av parti. Grönt är skönt! 😉

  1. TACK! Just det här programmet tog väldigt lång tid att göra så det värmer att du tycker att det var bra!

   Med vänlig hälsning,
   Christian

Kommentarer är stängda.