Publicerad den Lämna en kommentar

Ung och utbränd – mejl från en entreprenör

Ung och utbränd – mejl från en entreprenör
Ung och utbränd – Emanuel Nilsson gick in i väggen som 21-åring.

Jag fick ett mejl häromdagen av en kille som heter Emanuel Nilsson. En 22-årig entreprenör som gick in i väggen för drygt ett år sedan, som 21-åring. Han har nyligen börjat blogga om utbrändhet och entreprenörskap på emanuelnilsson.se och föreläser även om utbrändhet.

Utbrändhet är ett viktigt ämne att prata om eftersom det har ökat så oerhört mycket de senaste tjugo åren. Läs mer om det i mitt blogginlägg om utmattningssyndrom
som jag skrev här för ett tag sedan. I min bok om panikångest och depression skriver jag även om utmattningssyndrom, bland annat i frågan ”Är stress kopplat till psykisk ohälsa?”

Att gå in i väggen redan vid 21 års ålder är nog relativt ovanligt men att vara ung och utbränd är nog betydligt vanligare idag än för tjugo år sedan. Även om jag alltid uppmanar folk att starta företag så är det nog lätt att bli överambitiös när man är i den åldern, har man gott självförtroende när man slutar gymnasiet (vilket jag också hade, i varje fall i den bemärkelsen) så ser man inte problem och faror längs vägen, man ser bara möjligheter. Det är ofta ens största tillgång men också ens största belastning – man låter sig inte slås ned av ett nej men lyssnar inte heller på kroppens signaler och har inga tidigare misslyckanden att dra lärdom av.

Här kan ni lyssna på en intervju med Emanuel:

Tack för mejlet Emanuel, lycka till med ditt framtida entreprenörskap och hoppas att du lyckas hitta en bra avvägning mellan ambition och återhämtning! Till er andra: gå in och läs Emanuels blogg.

Lämna ett svar