Publicerad den Lämna en kommentar

Intervjun i Radio Totalnormal från idag 26 september

Idag var jag inbjuden till Radio Totalnormal som är ett radioprogram av och med människor med psykisk ohälsa. Jag blev intervjuad av deras medarbetare Tomas som frågade mig om min bok, om bloggen och om depression och panikångest i allmänhet.

Den som aldrig har lyssnat på Radio Totalnormal, som sänds från Fountain House lokaler på Götgatan 38 i Stockholm borde verkligen se till att göra det. Programmet sänds live med publik varje torsdag klockan 14 och är en upplevelse att se på plats, men går även att lyssna på hemifrån (FM 101,1 MHz eller som podcast på radiototalnormal.se eller i iTunes)

Intervjun som Tomas gjorde med mig handlade om min bok, min blogg här, 1000glada.se, om min egen sjukdom och vad jag tycker om psykiatrin i största allmänhet. Det var första gången jag var med i liveradio och jag tycker att det var spännande och roligt men så klart också lite nervöst.

Min intervju var precis i början av programmet så jag kunde sedan sitta kvar och titta på programmet. Det var dikter, livemusik, resereportage och intervjuer gjorda av alla sköna lirare som gör Radio Totalnormal.

De är inte tränade radiopratare, men man märker att de som varit med i programmet ett tag har börjat bli duktiga och självsäkra. De är människor som har erfarenhet av psykisk ohälsa i alla dess former med allt vad det innebär. Det gör att det blir en väldigt annorlunda upplevelse. Showen skaver, på ett härligt sätt. Det låter inte riktigt som ett radioprogram brukar, vilket också är lite av poängen: varför ska inte alla typer av människor höras och synas i radio och tv?

Det låter kanske lite klyschigt men jag kände en sådan otrolig värme och kärlek i hela lokalen, det var så långt ifrån Solsidan-Sverige och titta-på-mig-jag-är-så-normal-och-lyckad-fejor man kan komma och jag älskade det. Efter halva programmet var det fikapaus med kaffe och kardemummabullar som Fabrique hade skänkt (tror jag). Jag stannade även kvar efter programmet och pratade med alla som varit med, det var många som kom fram och frågade om boken och bloggen och tyckte att det var kul att jag kommit dit.

Stort tack förresten till Bodil Lundmark och Emma Lundenmark, två fantastiska tjejer som roddar med programmet med lika delar professionalism och kärlek, och till alla andra på Radio Totalnormal som gör en otrolig show varje vecka! Jag blev inbjuden att vara med fler gånger och jag kommer definitivt att dyka upp igen om jag får och de tror att jag kan tillföra någonting.

Lämna ett svar