Publicerad den Lämna en kommentar

Självmordsräckena på Västerbron gör mig varm i hjärtat

Självmordsräcken på Västerbron
Självmordsräcken på Västerbron (västra sidan)

Igår promenerade jag hem genom Stockholm, gick på västra sidan av Västerbron från Hornstull till Västerbroplan, där de nu har börjat sätta upp självmordsräcken (anti-självmordsräcken heter det kanske?) Tidigare har de bara funnits på den östra sidan men nu är de på väg upp på andra sidan också.

Tydligen sker 60 % av alla brorelaterade självmordsförsök i Stockholm på just Västerbron. Makabert kanske, men utsikten är magisk där vilket jag tänker på varje gång jag cyklar, går eller åker buss över Västerbron. Det är som om jag förlåter Stockholm för de långa vintrarna när jag ser Stockholm City passera som ett dockhus från bron.

Hursomhelst blev jag glad när jag såg att de sätter upp självmordsräcken även på västra sidan. Man kan ju tycka att folk borde få hjälp långt innan de befinner sig i det tillståndet att de vill ta livet av sig, men jag tycker ändå att det är en fin signal från samhället: ”Snälla, ta inte livet av dig. Vi ska försöka ta bättre hand om dig ifall du bara ångrar dig och kliver ner. Förlåt oss!”

Om du som läser detta är självmordsbenägen vill jag säga samma sak: gör det inte! Sök hjälp! Det KOMMER att bli bättre även om det inte känns så just nu!

Lämna ett svar