Publicerad den 2 kommentarer

5 bra sajter om psykisk ohälsa – lista!

5 bra sajter om psykisk ohälsa - lista!

Det finns en del bra sajter om psykisk ohälsa. Många av dem finns med i boken under frågorna ”Var kan jag prata med andra som har psykiska problem?” och ”Var kan jag söka hjälp?”. Jag tänkte att jag skulle ge er en liten lista över 5 bra sajter om psykisk ohälsa här i bloggen med. I boken finns massvis av fler tips men här får ni några av de bästa tipsen och några andra dessutom. Vi kör!

1. Nationella hjälplinjen

Nationella hjälplinjen är en organisation som är bekostad av staten och står under uppsikt av Socialstyrelsen. Dit kan man höra av sig om man känner att man behöver prata med någon akut. De som svarar är utbildade socionomer, psykologer och psykiatrisjuksköterskor med erfarenhet av att stödja människor som mår psykiskt dåligt.

Man kan höra av sig på telefon eller e-post, man är anonym och tjänsten är kostnadsfri. De finns även på Facebook, Twitter och Youtube. Förutom drabbade kan även närstående höra av sig och få hjälp och stöd. Från och med mars 2013 finns Nationella hjälplinjen på sin nya webbadress som en del av 1177.se.

www.1177.se/Stockholm/Om-1177/Om-Hjalplinjen/

2. 1177.se

Sveriges landstings hemsida är överlag riktigt bra. Mycket bra information, helt gratis. Deras avdelning som handlar om psykisk hälsa är toppen, du kan läsa andras frågor med svar från experter på psykisk ohälsa, läsa om behandlingar, symtom och mycket annat.

www.1177.se

3. Föreningen Balans

Föreningen Balans är en förening för personer som har eller har haft någon depressionssjukdom, det vill säga depression eller bipolär sjukdom. De har sin huvudsakliga verksamhet i Stockholm, men håller på att etablera sig i andra delar av landet. Deras hemsida är kanske inte den snyggaste jag har sett men innehåller en hel del bra information.

www.foreningenbalans.se

4. Netdoktor

Netdoktor är en hälsoportal på nätet som har en depression-sida med ett stort forum. Ägs av Bonnier-koncernen.

www.netdoktor.se/depression/?Tab=Forum

5. 1000glada.se

Detta är min egen nyhetssajt om psykisk ohälsa. Där finns massvis av information om olika föreningar, ställen där man kan söka hjälp, människor som berättar om psykisk ohälsa, intervjuer och boktips m.m.

www.1000glada.se

Ja, där har ni alltså min lista på bra sajter om psykisk ohälsa. Det finns så klart massvis med andra sidor som är bra att kolla in också. Många av dem finns som sagt med i min bok, en del andra kommer jag säkert att återkomma till här i bloggen! Ta hand om er, hej då!

Lämna ett svar