Publicerad den Lämna en kommentar

Nyheter om boken: omslag, releasedatum och pris!

Bok om depression: panikångest och depression - frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar
Så här ser omslaget till min bok ut. Niklas Lindblad har gjort designen, snyggt va?

Igår var jag på möte på Natur & Kultur, där jag träffade Kristina Billow som är PR-ansvarig för illustrerad facklitteratur och Nina Västerbro som är min förläggare. De är superduktiga och vi hade ett bra möte som resulterade i flera nyheter om boken.

Eftersom boken har lagts upp i bokrondellen (bokförlagens gemensamma bokdatabas) är en del nyheter som jag vetat om ett tag nu officiella. Det gäller framför allt bokens omslag (bilden) som Niklas Lindblad på Mystical Garden Design har formgivit. Han är en av landets bästa bokdesigners och jag är så j-vla glad och hedrar att just han gjorde det.

Han har verkligen fångat mitt budskap med boken, jag blev faktiskt en smula tårögd när jag såg det första gången. Många andra böcker i samma genre har deprimerande omslag. Konturerna av en person som gömmer sig eller något annat dystert.

Jag ville inte att min bok skulle sända det budskapet. Det fick absolut inte bli oseriöst eller flamsigt, men jag ville att det skulle vara upplyftande och inte för allvarligt. En fin bok som man vill ha på nattduksbordet eller i väskan. Som man blir sugen på att köpa och längtar efter att få läsa när man kommer hem.

Paraplyet är Niklas idé, och när jag först hörde att det skulle vara ett paraply på omslaget blev jag skräckslagen: Vad ÄR nu detta? När jag sedan såg omslaget, var det som att hela kroppen skrek ”YES!” Det symboliserar att det är lite stormigt ibland (och KANSKE tappar man sitt paraply i regnet), men att det går över förr eller senare. Efter regn kommer solsken och så vidare.

Omslaget är säkert sådant som jag bryr mig mer om än den som ska köpa den, ni kanske skiter i det fullständigt, men jag ville som sagt vara noggrann med vad omslaget signalerar. Den bästa boken om depression och panikångest ska ha det snyggaste omslaget, så är det bara. Tack Niklas!

Releasedatum och pris

Förutom omslaget fick jag reda på releasedatum och ungefärligt pris igår. Boken kommer att ges ut 22 mars nästa år, den går redan nu att bevaka på Adlibris, Bokus och de andra stora internetbokhandlarna, men inte att förbeställa än så länge.

Priset kommer att landa på ungefär 130-150 kronor, kanske något dyrare i fysiska bokaffärer som har högre påslag. Jag har inget exakt pris eftersom det är bokhandlarna som lägger på sina marginaler, priset som bokhandlarna köper boken för är däremot satt (fast det vet jag inte om jag får skriva här, det kanske inte är så intressant heller).

Just nu tar Bokus 134 kronor för boken och Adlibris 137 kronor, det ger nog en ganska bra bild av vart det kommer att hamna när boken går att köpa. Gå gärna in och bevaka boken så får ni meddelande när den går att beställa!

Tack förresten för alla fina kommentarer på bokens Facebooksida, många frågar var och när man kan köpa boken så jag hoppas att ni är nöjda med svaret här. Det är så mycket jag vet just nu, så fort jag vet mer skriver jag om det här!

Lämna ett svar