Publicerad den 1 kommentar

Den deprimerade reportern i SVT Play/Öppet arkiv: svar från SVT

Den deprimerade reportern i SVT Play / Öppet arkiv

Igår skrev jag om dokumentären ”Den deprimerade reportern” som gick på Dokument inifrån i SVT 2006. Nu har jag fått svar från Sveriges Television angående möjligheten för dem att lägga upp den i Öppet arkiv eller SVT Play.

UPPDATERING 3/2: Nu finns dokumentären att titta på här.

Ja, jag mejlade ju alltså Sveriges Television för att få reda på om det fanns någon möjlighet för dem att lägga upp ”Den deprimerade reportern” i Öppet arkiv eller SVT Play.

Kruxet är ju att den sändes 2006, rättigheterna i Öppet arkiv är för program som sänts innan 1 juli 2005. Mycket riktigt svarade redaktionen på Öppet arkiv att det inte är aktuellt just nu att lägga upp dokumentären där. Här ser ni vad Emma på Sveriges Television skrev:

”Hej Christan

Ja i dagsläget har vi tyvärr inte rättigheter att lägga ut den i arkivet. Avtalet som har gjort Öppet arkiv möjligt innebär att vi endast får lägga ut program som har sänts innan den 1 juli 2005. Men kanske kan avtalet komma att ändras i framtiden. Här kan du läsa mer om rättigheter: http://blogg.svt.se/oppet-arkiv/begransade-rattigheter/

Vänliga hälsningar,
Emma
Redaktionen för Öppet arkiv, svt.se”

Synd så klart, eftersom dokumentären är så jäkla bra. Jag hoppas att det går att lösa på något sätt då jag tycker att alla borde få se den. Per Lapins och Marianne Spanner har verkligen fått till det, som sagt.

Lämna ett svar